Wedstrijden 

Wedstrijden spelen zijn voor veel kinderen een mooie mogelijkheid om met elkaar te meten. Kinderen zijn erg competitief ingesteld als het aankomt om iets te winnen. Wedstrijden worden ervaren als een spelletje spelen waar je iets kunt winnen. Wat een belangrijke factor is voor hun motivatie. Uiteraard is het winnen van een wedstrijd extra motiverend. Wat doorslaggevend kan zijn of een kind plezier houdt in het tennissen. Natuurlijk kan je wedstrijden ook verliezen wat weer voor teleurstelling kan zorgen. Te veel verliezen kan dus ook averechts werken waardoor een speler juist motivatie verliest. Uiteindelijk zien we in de praktijk dat het spelen van wedstrijden erg bevordelijk is voor het plezier in de sport. Zeker wanneer er met een gezonde blik omgegaan wordt met winst en verlies. Daar spelen ouders en trainers een belangrijke rol in.

Het om leren gaan van winnen en verliezen is een belangrijke tool voor kinderen. Niet alleen op de baan, maar ook zeker naast de baan helpt dit in hun persoonlijke ontwikkeling. Naast de persoonlijke ontwikkeling is het spelen van wedstrijden natuurlijk ook leerzaam om het  tennisspelletje beter te leren spelen. Op zowel, technisch, tactisch, fysiek en mentaal vlak. Ergens goed in zijn zorgt al snel dat het als leuker ervaren wordt. 

Wilt u uw kind inschrijven voor toernooien? Dan kunt u dat doen via deze link: www.mijnknltb.toernooi.nl

Dit is de site waar alle toernooien staan voor uw kind. Zodra uw kind deel heeft genomen aan wedstrijden komt dit in een mooi portofolio te staan waarbij je in één oogopslag kunt zien welke resultaten er behaald zijn. Altijd erg leuk om eens een kijkje in te nemen.

Name Goes Here

Misschien heeft u er al eens over nagedacht om uw zoon of dochter wedstrijden te laten spelen op de vereniging waar uw kind lid is. Maar weet u niet goed wat de eerste stappen zijn. Dan is het verstandig om als eerste contact op te nemen met de trainer van uw kind. Zij weten wat binnen uw club de stappen zijn om uw zoon of dochter in te schrijven voor bijvoorbeeld competitie. Uiteraard dient uw kind lid te zijn van de vereniging om deel te mogen nemen aan competities en toernooien. 

We zitten op tennis, niet op tennisles.